Roure Cerrioide

8,00

El roure cerroide o català ocupa un lloc intermedi entre Quercus faginea; propi de regions més seques cap a l’oest; i Quercus humilis, que forma boscos més humits al nord-est de la nostra regió

Descripció

Aquesta espècie caducifòlia aconsegueix gran port i produeix grans quantitats de compost forestal gràcies a la seva fullaraca. Atrau a tota classe de fauna. Gran importància paisatgística i ecològica, ja que forma enclavaments subhúmits. Es tracta d’un endemisme de Catalunya, Castelló i Aragó, i els seus escassos restes al litoral català són probablement els més purs del planeta.

Particularitats de l’espècie

El roure cerroide o català ocupa un lloc intermedi entre Quercus faginea; propi de regions més seques cap a l’oest; i Quercus humilis, que forma boscos més humits al nord-est de la nostra regió. Molts botànics ho consideren un híbrid entre ambdues. Aquesta espècie caducifòlia ocupava a la nostra comarca mediterrània (on dominen les perennes) les terres més humides i fèrtils, és a dir els plans i els fons de vall. L’agricultura la va portar a l’extinció, avui només queden pocs exemplars refugiats a les riberes dels torrents i barrancs.