Qui som

“Un Arber per una ARBA. Una ARBA un bosc”.

ARBA Sistema Litoral és una associació sense ànim de lucre oberta a totes les persones compromeses amb la natura, actuem per a recuperar els boscos autòctons a les serralades del sistema litoral català.

A més col·laborems amb empreses, institucions i altres entitats sense ànim de lucre per assolir els nostres objectius.

Altres ARBA de la península: http://arba-s.org/

Sense boscos, tancats en les nostres ciutats i envoltats de desert, seríem esclaus per sempre.

Causes per les que volem reforestar:

Els boscos i els paisatges en mosaic de camp i bosc alberguen moltes formes de vida. Aquesta biodiversitat és molt important per a la nostra economia, la nostra salut i la nostra cultura.
Davant la desertització els boscos són la nostra millor arma, ja que alteren subtilment el clima tornant menys extrem i més humit ‘Atrauen als núvols i frenen el vent! A més alliberen oxigen a l’atmosfera i capturen en la seva estructura llenyosa el CO2, reduint així el forat d’ozó i l’efecte hivernacle.
Les copes dels arbres i la capa d’humus del sòl ajuden a captar aigua subterrània per les deus. Sense boscos, l’aigua de pluja llisca ràpidament sense donar temps que es filtri sota terra.
Els boscos aporten grans quantitats de matèria orgànica que fertilitzen la terra. A més, les arrels subjecten el sòl, evitant l’erosió i per tant salvant vides humanes i collites.
La nostra societat desnaturalitzada anhela recuperar els llaços tallats que ens unien a l’ecosistema. Per això, els boscos són una eina didàctica que es pot estudiar i valorar.
Els boscos SI valen, i proporcionen gran quantitat de recursos de forma directa (oxigen, fusta, llenya, carbó, fongs, vegetals, animals) o indirecta (aigua potable, terra fèrtil, depredadors contra les nostres plagues agrícoles, artesania, turisme rural ).
Entenent la llibertat com la falta de dependència econòmica, és a dir la capacitat d’autonomia o autogestió d’un individu o grup, la quantitat de recursos gratuïts que ofereix el bosc fan d’aquest ecosistema un requisit indispensable per a l’evolució de la societat humana cap una utopia futura.

Ens dediquem a la recuperació del bosc autòcton del sistema litoral català. Formem part de la xarxa ARBA

Als mitjans

Intervenció a radio Cubelles (cada dijous)

  1. Intervenció del president, Oriol Millan a Radio Cubelles anunciant la col·laboració amb la Plataforma Defensem l’Ortoll per unir Cubelles i Vilanova amb un camí paral·lel a la via del tren: Escoltar
  2. Diari de Tarragona

Intervenció al Canal Blau

Coneixem els hotels per a insectes